en
en
Kontakt

ZOPOT w Paryżu zrealizował film o polskich potrawach wigilijnych

Zagraniczny Ośrodek Polskiej Organizacji Turystycznej w Paryżu w ramach kampanii wizerunkowej pn. „Powiedz o Polsce swojemu sąsiadowi” zrealizował pierwszy z cyklu materiałów video poświęcony polskiej kuchni.

Stół z potrawami wigilijnymi. Od lewej Adam Chrząstowski – prezydent Bocuse d’Or Poland oraz Julien Hallier.

Nagrywany w grudniu odcinek dotyczył wigilijnych potraw. Warsztaty kulinarne, które transmitowane były na żywo na facebookowym profilu ZOPOT w Paryżu - https://www.facebook.com/PologneTravelFr/, poprowadził Adam Chrząstowski – prezydent Bocuse d’Or Poland. Towarzyszył mu Julien Hallier – Francuz zakochany w Krakowie i polskich tradycjach bożonarodzeniowych.
Francuska publiczność poznała wiele sekretów świątecznej polskiej kuchni pochodzących z różnych regionów naszego kraju m.in. idealny przepis na barszcz czerwony, sandacza z grzybami oraz kluski z makiem, miodem i bakaliami.

Projekt „Powiedz o Polsce swojemu sąsiadowi” Zagraniczny Ośrodek Polskiej Organizacji Turystycznej w Paryżu realizuje we współpracy ze środowiskami polonijnymi we Francji. 

 

Do góry