en
en
Kontakt

Wrocław na szczycie zestawienia „Foodies”. Holendrzy odkrywają smak Polski

do pawluszka.JPG

Redakcja zwróciła uwagę na wyjątkową atmosferę stolicy Dolnego Śląska, jego architekturę, położenie na ponad setce mostów i wysp, a także bogactwo kulturalne i kulinarne miasta. Podkreślono, że to miejsce, w którym można cieszyć się zarówno historią i tradycją, jak i nowoczesnym stylem życia. Wrocławska scena kulinarna, łącząca polskie dziedzictwo z europejską kreatywnością, od lat zyskuje uznanie – od restauracji rekomendowanych w przewodniku Michelin, po lokalne targi i kuchnię młodych, ambitnych szefów. Dopiero niedawno odkryłem to miasto i muszę przyznać po cichu, że się w nim zakochałem” - napisał autor artykułu.

 „Współpraca z "Foodies" to możliwość promocji wielu aspektów polskiej kuchni na rynku holenderskim. Magazyn nie tylko prezentuje kulinaria różnych destynacji, ale także zachęca czytelników do odbywania podróży i odkrywania lokalnych smaków i produktów w odwiedzanych miejscach” – mówi Małgorzata Duijnmayer z Zagranicznego Ośrodka Polskiej Organizacji Turystycznej (ZOPOT) w Amsterdamie.

 Od kilku lat ZOPOT i redakcja holenderskiego magazynu wspólnie budują obecność Polski na kulinarnej mapie Niderlandów. Najpierw zainteresowali czytelników Trójmiastem, pokazując jego unikalne połączenie tradycji i nowoczesności, później uwagę skierowali na Wrocław – miasto pełne energii i różnorodności. Dzięki takim publikacjom polskie destynacje coraz częściej stają się inspiracją dla holenderskich podróżników, którzy odkrywają je nie tylko poprzez zabytki czy atmosferę miast, ale także przez smaki i doświadczenia kulinarne” – podkreśla Duijnmayer.

 

Materiał można znaleźć tutaj: https://www.foodiesmagazine.nl/travel/destination-dupes/

Do góry