ITB Berlin: Polska promuje najlepsze atrakcje i smaki nagrodzone przez Przewodnik Michelin
W tym roku głównym motywem przewodnim polskiej obecności w Berlinie jest turystyka kulinarna. Polska Organizacja Turystyczna, organizator narodowego stoiska o powierzchni 500 m², stawia na promocję regionów wyróżnionych przez prestiżowy Przewodnik Michelin: Małopolski, Mazowsza, Wielkopolski oraz Pomorza. Goście targów mają okazję skosztować specjałów przygotowywanych na żywo przez szefów kuchni z restauracji odznaczonych Gwiazdką Michelin, wyróżnieniem Bib Gourmand, rekomendacją Michelin oraz Zieloną Gwiazdką m.in. Eliksir oraz Butchery and Wine z Gdyni, Rozbrat 20 i Koneser Grill z Warszawy a także MOLAM z Krakowa.
Polskie stoisko narodowe to jednak nie tylko doznania smakowe. Tegoroczna aranżacja, inspirowana polską przyrodą, przyciąga wzrok roślinnymi dekoracjami, a atmosferę dopełnia akcent związany z przewodnictwem Polski w Radzie Unii Europejskiej – symboliczne jabłko.