en
en
Kontakt

Konkurs Kulinarny o tytuł Profesjonalisty Roku 2008

Hotel HP Park Plaza we Wrocławiu jako gospodarz ma zaszczyt poinformować o szczegółach zbliżającej się kolejnej edycji Konkursu Kulinarnego o tytuł „Profesjonalisty Roku 2008”, który odbędzie się 15 listopada 2008 roku.


- Współorganizatorem jest Komisja Gastronomiczna Polish Prestige Hotels &Resorts , której przewodniczy Dyrektor Hotelu Paweł Szatkowski


- Celem jest promowanie utalentowanych i kreatywnych kucharzy dbających o podtrzymanie regionalnej sztuki kulinarnej


- Tematem konkursu jest przygotowanie sześciu zakąsek gorących z dowolnego elementu tuszki królika z wykorzystaniem gruszki i świeżego majeranku oraz sześciu dań głównych z łososia, suszonej szynki i suszonych polskich grzybów leśnych. Na przygotowanie potraw uczestnicy mają 75 minut


- 5 zestawów dań jest oceniana przez jurorów a 6-sty zestaw jest prezentacyjny


- Udział biorą 2 osobowe  zespoły kucharzy wyłonieni z konkursu zgłoszeń z grupy hoteli zrzeszonych w PPH&R i pozostałych obiektów


- Przewodniczącym Jury będzie Jerzy Pasikowski   

- Odprawa 12 ekip odbędzie się 14.11.2008 o godzinie 20.00

 

- Konkurs rozpocznie się o godzinie 9.00


- Prowadzącym będzie Karol Okrasa


- Laureaci konkursu otrzymają nominację do wystąpienia w Kulinarnym Pucharze Polski oraz nagrody rzeczowe


Wyniki konkursu ogłoszone będą na uroczystej Gali w Restauracji

Panorama Hotelu Hp Park Plaza we Wrocławiu dnia 15.11.2008 o godzinie 19.00


Zgłoszenia proszę nadsyłać do 17.10.2008 roku na adres mszymanska@beph.pl

Osoby do kontaktu: Dyrektor Paweł Szatkowski, Magdalena Szymańska, Zbigniew Koźlik

Formularz zgłoszenia


Regulamin konkursu



hotel plaza 

 http://www.hotelepark.pl/wroclaw.php

 

 

 

 

 

 

 



Do góry