Konkurs Kulinarny o tytuł Profesjonalisty Roku 2008
Hotel HP Park Plaza we Wrocławiu jako gospodarz ma zaszczyt poinformować o szczegółach zbliżającej się kolejnej edycji Konkursu Kulinarnego o tytuł „Profesjonalisty Roku 2008”, który odbędzie się 15 listopada 2008 roku.
- Współorganizatorem jest Komisja Gastronomiczna Polish Prestige Hotels &Resorts , której przewodniczy Dyrektor Hotelu Paweł Szatkowski
- Celem jest promowanie utalentowanych i kreatywnych kucharzy dbających o podtrzymanie regionalnej sztuki kulinarnej
- Tematem konkursu jest przygotowanie sześciu zakąsek gorących z dowolnego elementu tuszki królika z wykorzystaniem gruszki i świeżego majeranku oraz sześciu dań głównych z łososia, suszonej szynki i suszonych polskich grzybów leśnych. Na przygotowanie potraw uczestnicy mają 75 minut
- 5 zestawów dań jest oceniana przez jurorów a 6-sty zestaw jest prezentacyjny
- Udział biorą 2 osobowe zespoły kucharzy wyłonieni z konkursu zgłoszeń z grupy hoteli zrzeszonych w PPH&R i pozostałych obiektów
- Przewodniczącym Jury będzie Jerzy Pasikowski
- Odprawa 12 ekip odbędzie się 14.11.2008 o godzinie 20.00
- Konkurs rozpocznie się o godzinie 9.00
- Prowadzącym będzie Karol Okrasa
- Laureaci konkursu otrzymają nominację do wystąpienia w Kulinarnym Pucharze Polski oraz nagrody rzeczowe
Wyniki konkursu ogłoszone będą na uroczystej Gali w Restauracji
Panorama Hotelu Hp Park Plaza we Wrocławiu dnia 15.11.2008 o godzinie 19.00
Zgłoszenia proszę nadsyłać do 17.10.2008 roku na adres mszymanska@beph.pl
Osoby do kontaktu: Dyrektor Paweł Szatkowski, Magdalena Szymańska, Zbigniew Koźlik
http://www.hotelepark.pl/wroclaw.php